MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer (MVO)

Wat is dat?

MVO is een integrale visie op een duurzame bedrijfsvoering. Een bedrijf dat maatschappelijk verantwoord onderneemt, maakt bij iedere bedrijfsbeslissing een afweging tussen de verschillende maatschappelijke en economische effecten hiervan, en houdt hierbij rekening met stakeholderbelangen. Elke bedrijfsbeslissing heeft immers invloed op de stakeholders (belanghebbenden) van een bedrijf. Dat kunnen medewerkers of klanten zijn, maar bijvoorbeeld ook omwonenden, leveranciers, investeerders en ook ‘de maatschappij’ in algemene zin. 

Nexus en MVO

Wij vinden dat een ieder die zich inzet voor de maatschappij geholpen moet worden door ondernemers. Als voorbeeld nemen wij Stichting RCT; een stichting zonder winstoogmerk, met ANBI status. Voor een stichting als deze is een (goede) website een inkomstenbron van donaties. Echter is de website een grote investering. Wij helpen deze stichting door een gratis website aan te bieden. De stichting betaald alleen een (gereduceerd) tarief voor het hosting pakket.   

Elke maand opnieuw

Op elke eerste van de maand krijgen de klanten van Nexus een e-mail met daarin de genomineerde stichtingen en verenigingen. Zij kunnen door middel van een stem bepalen welke stichting en/ of vereniging een gratis website krijgt. De reden dat wij onze klanten laten stemmen is om een gevarieerde groep aan stemmers te krijgen. Hierdoor is de stemronde volledig objectief! Eens per 3 maanden bieden wij een extra(!) website aan voor stichtingen en verenigingen. Deze actie wordt via ons Facebook kanaal gedeeld.Dit betreft een openbare stemronde. 

Stichting en/ of vereniging nomineren?

Via ons contactformulier kun je zelf een stichting en/ of vereniging nomineren. Inzendingen tot en met de 25e van elke maand worden meegenomen in de stemronde van de daarop volgende maand. 

Bron: MVO Nederland

Stichting en/ of vereniging nomineren?

Inzendingen tot en met de 25e van elke maand worden meegenomen in de stemronde van de daarop volgende maand.